Ladies of Folk 8: Jails and Prisons

Udsendelse d.18. - 24. september. 2021
Udsendelse d.17. - 23. august. 2019

Dette er afsnit otte i serien om folk- og countrymusik og de fortællinger om kærlighed, whisky, fængsler, drømme, døden og djævlen, som musikgenren er fyldt med.

De to journalister og countrymusikelskere Kristina Svith Villadsen og Evelina Gold, der tilsammen er Ladies of Folk, er denne gang inde og ruske tremmer i Guds eget land, USA – det sted i verden, hvor flest mennesker sidder i fængsel.

Afsnittet handler om countrymusikkens lange tradition for fængselssange og for at give koncerter bag tremmer. Om de countrystjerner, der har lagt deres liv om efter en fortid som kriminelle. Om dem, der har været tæt på at ryge i fængsel, og om dem, der har siddet inde - af grunde, der spænder fra skudepisoder på grund af skildpaddesuppe over drunk driving og blomsterplukning til brutale mord.

Der er musik af den tænksomme slags, som livet bag tremmer uvægerligt bringer frem, og af den humoristiske slags, hvor den utro kæreste kun slipper med livet i behold, fordi hverken orange eller striber er et moderigtigt look.

Og så får man et indblik i dengang, Ladies of Folk selv befandt sig på den anden side af tremmerne i et af Sydamerikas mest berygtede fængsler.

Teknik: Jytte Nordholt Foto: Morten Fog  

Serien er støttet af Tønder Festival. 

MEDARBEJDERE

Evelina Gold, Kristina Svith Villadsen

PROGRAMSERIE

Ladies of Folk