Ladies of Folk 5: Tønder Festival

Udsendelse d.20. - 26. oktober. 2018

Dette er afsnit fem i serien om folk- og countrymusik og de fortællinger om kærlighed, whisky, fængsler, drømme, døden og djævlen, som musikgenren er fyldt med.
De to journalister og countrymusikelskere Kristina Svith Villadsen og Evelina Gold, der tilsammen er Ladies of Folk, leverer denne gang et lidt atypisk afsnit i forhold til resten af serien.

Afsnittet er nemlig en hyldest til den festival, der har forandret deres liv, og som blandt andet har betydet, at denne serie har set dagens lys - Tønder Festival.

De fortæller historien om, hvordan Tønder Festival er opstået, vokset og har forandret sig siden sin begyndelse i Visemøllen i 1974. De giver deres bud på, hvad der gør Tønder Festival helt særlig og dykker ned i det magiske spændingsfelt mellem publikums andægtighed over for musikken, de frivilliges engagement og musikernes kærlighed til festivalen. Og så er afsnittet fyldt med interviews med musikere og nøglepersoner i festivalens historie – og med musik fra Tønder Festival gennem tiderne. Ikke mindst den musik, som Ladies of Folk har hørt i deres ti år på festivalen.

Teknik: Jytte Nordholt
Foto: Morten Fog  

Serien er støttet af  

 

MEDARBEJDERE

Evelina Gold, Kristina Svith Villadsen

PROGRAMSERIE

Ladies of Folk