Landbrugsmagasinet: Landbrugsrådet 100 år

Udsendelse d.22. - 28. juni. 2019

Der er næppe nogen anden institution herhjemme, der har præget dansk politik, kultur og erhvervsliv gennem det 20 århundrede så markant som Landbrugsraadet. På ruinerne af 1 verdenskrig stod de europæiske samfund overfor en ny virkelighed og landbruget var et af de første erhverv, der rigtigt forstod at knytte egne interesser sammen med bredere samfundsprioriteter og de internationale markeders generelle udvikling.

 

Foto: Erik Hovgaard Jacobsen blev i 2015 tildelt en æresmedalje af det Kongelige Danske Landhusholdningselskab. 
Foto: Rasmus Blædel Larsen 

Torsdag den 20 juni er det hundrede år siden at Landbrugsraadet blev grundlagt. En sammenslutning af Landboforeinger og andelsselskaber. 100året bliver fejret på selve dagen med en stor konference og festmiddag på Axelborg, hvor Landbrugsraadets nutidig inkarnation Landbrug&fødevarer har til huse. Historien om Landbrugsraadet er samtidig historien om det danske samfunds udvikling op gennem det 20 århundrede og i den anledning tog vores landbrugsmedarbejder ud til Erik Hougaard Jacobseb, der kender historien om Landbrugets samling og politiske arbejde allerbedst.

Afslutningsvis får vi som en slags fødselsdagsgave en festlig historie om landbruget dengang for længe længe siden. Det er Jeppe Aakjærs novelle: ’Frederik Tapbjergs plovgilde’ fra år 1900, som Karsten Pharao læser.

 Links:

Landbrugsraadets stiftelse ifølge vores Landbrugsmedarbejder   

Link til konferenceprogrammet   

Bog om Landbrugsraadet i anledning af 75års jubilæet  

Foto: Findbogen.dk

 

MEDARBEJDER

Rasmus Blædel Larsen

PROGRAMSERIE

Landbrugsmagasinet