AT BO: Det åndbare hus

Udsendelse d. 4.-10.juli. 2020
Udsendelse d. 8. - 14. april. 2017

Hvordan går det egentlig med at bygge bæredygtigt i Danmark?  ja, lytter man til den samlede byggebranche er der ikke tvivl om, at der ER viden. Men det kniber mere med praksis for det skal også kunne betale sig. Som det er i dag, bliver  byggebranchens bæredygtige materialer ikke anvendt specielt ofte - for det er for dyrt, siges det. 
Et lille byggefirma på Vestsjælland  "Egenvinding og  Datter"  har siden 1980 arbejdet med at omsætte deres erfaringer  til praksis. Den2radio har været på besøg og fået svar på nogle af de bæredygtige byggemuligheder. Foruden at producere vinduer, naturmaling og lersten har de udviklet Det Åndbare Hus.
I udsendelsen fortæller en af ejerne, Lars Jørgensen om sammenhængen mellem bæredygtige byggematerialer og godt indeklima og vi møder tre yngre byggefolk på konferencen Building Green, der har holdninger til fremtidens byggeri. 
Medvirkende:  " Egenvinding og Datter"  Lars Jørgensen, bygningskonstruktørstuderende Asger Jarl Skriver, arkitekt Paw Stryhn , tømrermester Claus Nissen.

Det Åndbare hus er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond, Realdania og Miljøministeriet.

Links:
Det Åndbare Hus   

Egenvinding og Datter 

Building Green   

We Make Space arkitekter 

Udsendelsen er tilrettelagt af Anne Eggen, foto Anne Eggen. 


Serien er produceret med støtte fra Realdania 

MEDARBEJDERE

Anne Eggen, Bodil Grue, Kristina Grosmann Due

PROGRAMSERIE

At Bo