den2sport: Så knytter vi næven for…

Udsendelse d.3. - 9.oktober. 2020

For nogle uger siden knælede det danske fodboldlandshold forud for Nations League-kampene mod Belgien og England for at markere kampen mod racismen. Det har topatleter gjort verden over i de seneste måneder. Men det affødte en voldsom debat og splittede nationen. Der var dem, der mente, man blandede sport og politik. Og så var der andre, der følte, der var alt for lidt politik i sportens verden.
Men har sport og politik ikke altid hængt sammen?
I hvert fald er idrætshistorien fyldt af eksempler på politiske markeringer ved store begivenheder. Fra tyskernes nazihilsner på medaljeskamlen ved OL i 1936 over John Carlos og Tommie Smiths Black Panther Party-hilsen ved OL i 1968 til Colin Capernicks knælen i 2016 under afspilningen af den amerikanske nationalhymne i NFL.
Men fra enkeltstående hændelser, som de ovennævnte, synes topidrætten nu på vej mod stadig flere samlede manifestationer, der peger mod en hastig forvandling af både atleter og i hvert fald de danske forbunds samfundsengagement.
Den2Sport har taget en snak med Poul Broberg, chef for public affairs i Danmark Idrætsforbund, om et af sportens store dilemmaer.

Foto: Poul Broberg (DIF) - (Black Panter 1968) en.wikipedia.org

MEDARBEJDERE

Lars Andersson, Søren Riiskjær

PROGRAMSERIE

Den2Sport