Design: Køkkenet - hvordan skal det være?

Udsendelse d.22.- 28. juli. 2023
Udsendelse d. 20. - 26. juni. 2020

Køkkenet er nok hjemmets vigtigste rum, det er i hvert fald det dyreste skarpt forfulgt af badeværelset. Langt de fleste af os flytter ind i et eksisterende køkken – meget tit det billigste af slagsen eller måske falder det ikke i smag – og så begynder drømme og ideer at forme sig fordi man vil have et nyt køkken.

Et nyt køkken kræver for det meste god økonomi og der er prestige og diskussion om, hvordan det skal se ud. Ofte ender det med ingenting - det er dyrt, besværligt og uoverskueligt, for andre ender det med en nødvendig renovering, en mindre ombygning eller total fornyelse.

Køkkenrum er forskellige, ganske vist er en del af vores  boliger indrettet med en lang tarm, som udgør køkkenet, hvor der måske kun er plads til køkkenbord på den ene væg. Men man kan være heldig at kunne rive en væg ned og få et større rum og vupti er der et samtalekøkken eller køkkenalrum. Dette er blot en lille del af køkkenhistorien og køkkenets design.

I podcasten skal du møde en møbelsnedker og en arkitekt, to passionerede køkkenskabere, der begge insisterer på funktionalitet, holdbarhed og en god kerne i køkkendesignet. At vælge en køkkendesigner til at indrette køkkenet kan være dyrt, men sat op imod holdbarhed kan det måske betale sig fordi både dit køkkenbehov og den holdbare løsning bliver opfyldt.

Hør hvordan de to designere forklare æstetik, materialer, holdbarhed og funktionalitet og sætter spot på fremtidens køkkentendenser.

Den ene er snedkermester og direktør Nicolaj Bo, der er ejer af firmaet Nicolaj Bo. Han insisterer på elegante løsninger i køkkenet og at ”køkkenmøblerne skal tilpasses rummet”, som han siger. 

 

 

 

 

 

 

 

Den anden, arkitekt maa Marietta Kolind, ejer af firmaet HareskovByTegnestuen, har tegnet, ombygget og nyindrettet  køkkenrum i institutioner og private hjem. For Marietta Kolind er pointen den indre kerne i køkkenet. Hylderne, ophæng af låger, skabe og materialer skal være i orden og skaber holdbarhed og funktionalitet.

 

 

 

 

 

Og endelig møbelsnedker Dennis Klitgaard, der med stolthed fortæller om de detaljer, der gør en tappet skuffe smuk.

 

 

 

 

 

 

 

Medvirkende:
Møbelsnedker Dennis Klitgaard, snedkermester og direktør Nicolaj Bo og arkitekt maa Marietta Kolind

Se mere om køkkener på:

Marietta Kolind,  HareskovByTegnestuen   

Nicolaj Bo: Snedkerfirmaet Nicolaj Bo       

Videncentret Bolius: Køkkenets historie  

Foto og tilrettelæggelse: Anne Eggen
 

Udsendelsen er støttet af 

 

 

MEDARBEJDER

Anne Eggen

PROGRAMSERIE

Design