Museer skaber viden: Et palisadeanlæg fra stenalderen 1

Udsendelse d. 1. - 7. februar. 2020
Udsendelse d.9. - 15.september. 2017

I september 2016 opdagede Museum Sydøstdanmark et 5000 år gammel palisadeanlæg: en stor indhegning der har krævet nedgravning af flere tusinde pæle. Der skulle bygges en sportshal ved Rødvigvej på Stevns, og som forberedelse undersøgte man, om der var arkæologiske levn, der skulle udgraves, og på den måde fandt man anlægget.

En mindre del af området blev udgravet i december 2016, og i udsendelsen fortæller arkæologerne Mette Madsen og Pernille Sloth om fundet og planlægningen af en større udgravning. Den udgravning blev mulig i sommeren 2017, og i en senere udsendelse tager den2radio med ud på udgravningen for at følge den praktiske del af det arkæologiske arbejde.

Billede øverst: Pernille Rodhe Sloth. Øvrige billeder den2radio.

Medvirkende

Pernille Rodhe Sloth

Pernille Rohde Sloth er cand.mag. forhistorisk arkæologi og udgravningsleder på Museum Sydøstdanmark.

Mette Madsen

Mette Madsen er cand.mag. i forhistorisk arkæologi. Hun arbejder med administration af arkæologiske udgravninger og sagsbehandling, og indgår i Museum Sydøstdanmarks team, der arbejder med sikring af kulturarven i forbindelse med anlægsprojekter. Hun har et særligt ansvar for koordinering af udgravninger og koordinering af naturvidenskab på arkæologiske udgravninger.

MEDARBEJDER

Henrik Morell

PROGRAMSERIE

Museer skaber viden