Liv i landdistrikterne: Energi, visioner og realiteter på Samsø

Udsendelse d. 5. - 11. september. 2015

Samsø vil være fossilfri ø i 2030 og de er på vej. Det er 20 år før regeringens mål, som ovenikøbet er i fare i øjeblikket pga. Venstre regeringens spare iver.
”Det gælder om at få Fru Jensen med”, siger Søren Hermansen, direktør for Energiakademiet. Energiakademiet er et hus for Samsøs mange energiaktivister, lokale møder og internationale konferencer om vedvarende energi. Her arbejder de ansatte med bl.a. at understøtte og kontakte eksperter og beslutningstagere for at realisere ideerne.

 

 

 

At have befolkningen med kender borgmester Marcel Meijer , Samsø kommune alt til. Han må dertil forholde sig til kommunekassens formåen og se på hvor han, som politiker, synes det giver mening, at investerer offentlige penge i energiprojekter. Men han er med og glad for de mange ildsjæle på øen.

 

 

Bent Degn formand for Økologisk Samsø, bestyrelsesmedlem i JordbrugsFonden SamsØkologisk, dertil er han selv økologisk landmand og producerer Samsø mælk, ost og smør. Bent Degn ridser de store linjer op i den økologiske JordbrugsFond, der skal appellerer til de unge landmænd og de visionære andelshavere, der vil bevare landbrugsjord på danske hænder og udvikle landsbrugets biodiversitet.  I øvrigt mener han der er for lidt økologi på Samsø og det giver borgmesteren ham ret i.
I samtaler med de tre kan du høre om konkrete realiteter og strategier,  hvad enten det er lokalt eller globalt.

 

 

 

 

 

 

Søren Hermansen har sammen med forfatteren og journalist Tor Nørrretranders skrevet bogen: "Fælledskab.= fælled+fællesskab”, udgivet af Samsø Energiakademi 2011

                                                                                               

Udsendelserne er tilrettelagt af Anne Eggen, Bodil Grue og Kristina Grosmann Due

Vores samarbejdspartnere er Dansk Byplanlaboratorium, Økologisk Landsforening, Frie Bønder - Levende Land og Vedvarende energi.dk

Serien om Landdistrikterne er blevet til med støtte fra:

MEDARBEJDERE

Anne Eggen, Bodil Grue, Kristina Grosmann Due

PROGRAMSERIE

Liv i landdistrikterne