Liv i landdistrikterne. Ølstrup - den aktive landsby

Udsendelse d.19. - 26.september. 2015

"Hvis man ikke gør noget selv, så sker der ingenting." siger de i landsbyen Ølstrup, der ligger 13 km øst for Ringkøbing. Her forstår de at organisere, informere, sætte noget i gang, og her er de gode til at feste sammen.-Og det er væsentligt at kunne, for det er som regel når folk mødes, at gode ideer opstår.
I udsendelsen medvirke aktive borgere i Ølstrup: Susanne Stentoft Hermansen, Jakob Venzel, Margit Hansen og Karsten Sandal.

Søen blev etableret i forbindelse med opsætningen af vindmølleparken. Sand blev gravet ud og brugt til at støbe fundamenter til vindmøllerne. Tilbage blev et hul, som blev til en badesø, som også fik en fin sandstrand og en badebro.
Ølstrup

Ølstrup blev kåret til Årets landsby 2014 af Region Midtjylland.Det var et godt skulderklap at få for de aktive i byen. Nu arbejder de på at få midler til at bygge et nyt forsamlingshus, et multihus de har døbt Kernen. De har selv skaffet mange midler, men endnu mangler 2 mill. kr.

 

 

 

 

 

 

Vindmølleparken Nørhede-Hjortmose vindkraft
Vindmølleparken ved Ølstrup er landets største landbaserede vindmøllepark. Den kan forsyne hele Ringkøbing-Skjern med energi.

 

 

ØSB, Ølstrup Special Beton A/S har i dag ca 70 medarbejdere.
Det begyndte med at to unge mænd støbte sålbænke til Karsten Sandals forældre.
Nu  laver de betonelementer til byggeri og veje til hele Danmark, og til Sverige og Norge.
Ølstrup Special Beton

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagli'Brugsen i Ølstrup er bygget med hjælp fra byens borgere. Der er et hold frivillige, der gør rent og hjælper til med at få brugsen til at overleve. Og man handler da i "vores brugs".

 

 

 

Serien Liv i landdistrikterne er produceret for den2radio af Anne Eggen, Bodil Grue og Kristina Grosmann Due, med støtte fra:

 

MEDARBEJDERE

Anne Eggen, Bodil Grue, Kristina Grosmann Due

PROGRAMSERIE

Liv i landdistrikterne