Liv i landdistrikterne: Fra forfald til stolthed

Udsendelse d. 9.-15.januar. 2016

Der bor ca. 650 borgere i Vestervig i dag og det tal skulle gerne op, siger de to medvirkende i udsendelsen ”Fra forfald til stolthed”.

Keld Jensen , Vestervig Håndværker og borgerforening,

Otto Lægaard, projektleder i Thisted kommune og borger i Vestervig.

 

 

Foto: Opfordring til at støtte renovationen af Købmanden. 

I mere end ti år har aktive borgere knoklet for at deres landsby skulle blive et sted man gerne ville bo og som var attraktivt  både for indbyggere og turister. Og det er lykkedes, men det stopper ikke her. Vestervig vil satse på at få tilflyttere til lejede boliger og der er tanker om at få den sagnomspundne Liden Kirsten vagt til live igen – det vil tiltrække flere turister.  Desuden vil man opbygge et netværk for landsbyens områder, så man ved, hvad der er af aktiviteter og viden om, hvem der bor i områderne. På den måde kan byen tilbyde beboerne overblik over begivenheder og byens liv. 

 

 

Foto: Hovedgaden, tidligere var der et forfaldent hus, nu er hullet fyldt ud med offentlige siddepladser. 

 

 

 

 

 

 

I  mere end ti år har aktive borgere i Vestervig arbejdet på at få faldefærdig huse revet ned og byfornyet store dele af byen. I udsendelsen fortæller Keld Jensen, formand for Vestervig håndværker og borgerforening og Otto Lægaard, projektleder i Thisted kommune og aktiv borger om processen og giver en række råd videre til andre.

Vestervig har b.l.a fået støtte af Realdania  Mulighedernes Land   

Se mere information på: Klosterbyen  Vestervig :  Vestervig Borge - og Håndværkerforening     og Liv og Land   

 

MEDARBEJDERE

Anne Eggen, Bodil Grue, Kristina Grosmann Due

PROGRAMSERIE

Liv i landdistrikterne