Forskning & Videnskab: Arkæologi 1

udsendelse d.27.juni - 3.juli. 2015


Udgravning i forbindelse med anlæggelsen af RingstedbanenI udsendelsen fortæller professor Klavs Randsborg om hvad arkæologi er, og hvordan arkæologien står i Danmark. Han kommer i den forbindelse ind på forholdet mellem decentralisering af arkæologien med de mange museer i Danmark, kan være godt for lokalkendskabet, men at der til gengæld mangler nogle store spydspidser, der kan bringe den arkæologiske forskning videre. I udsendelsen beskriver Klavs Randsborg, hvordan det internationale udsyn kan gavne arkæologien.

Udsendelsen er den første i en række udsendelser om arkæologi. Den anden udsendelse handler om de arkæologiske fund i Benin og Ghana.

Klavs Randsborg

Medvirkende

Klavs Randsborg (1944-2016) var professor i arkæologi ved Københavns Universitet. Han blev dr.phil. i 1972, og har foruden Københavns Universitet være professor ved ved Göteborg Universitet, Washington Universitet, Universiteit van Amsterdam, Goethe-Uninivesität, Frankfurt am Main. Han har lavet feltarbejde i næsten alle europæiske lande, Middelhavsområdet, Afrika, Mellemøsten, Amerika og Kina.

Billeder. De to øverste viser udgravningerne som Kroppedal Museum lavede før anlæggelsen af Ringstedbanen i 2012 © Kroppedal Museum.

MEDARBEJDER

Henrik Morell

PROGRAMSERIE

Forskning og Videnskab